Uitslag Speedo 10 oktober 2010 in Vlijmen

Op de tiende dag van de tiende maand van het tiende jaar van deze eeuw (10 oktober 2010) werd in Vlijmen de eerste Speedowedstrijd van het seizoen gezwommen. Namens Neptunus '58 waren er negen zwemmers van 11, 12 of 13 jaar actief. Zij kwamen 19 keer aan de start en kwamen samen tot 23 persoonlijke records. Behalve 16 eindtijden waren er namelijk ook nog 7 tussentijden goed voor een nieuw pr.

Pim de Crom kwam op drie afstanden bij de minioren 6 in actie. Op zowel de 100 vrij als de 100 rug tikte hij als tiende aan. Op de vrije slag verbeterde hij zijn beste tijd (een tussentijd van een 200 meter uit maart dit jaar) met maar liefst elf seconden. De rugslag zwom hij vier seconden sneller dan ooit. Zijn beste klassering haalde Pim op de 100 school, waarop hij achtste werd. Hij bleef wel iets boven zijn tijd.

De andere 8 zwemmers zijn junioren en zwommen daarom de 200 vrij en 200 school. Jeroen van Dinther was beide keren de snelste zwemmer van Neptunus '58, maar helaas bleef hij beide keren boven zijn beste tijd. Op de 200 vrij werd hij tiende en op de 200 school greep hij net naast de medailles met een vierde plaats. Delane Lathouwers werd twaalfde op de 200 vrij. Hij verbeterde zijn pr met bijna een seconde. Delane ging echter snel van start, wat hem na 100 meter een verbetering van drie seconden opleverde. Op de schoolslag zwom hij eveneens twee persoonlijke records. Na 100 meter was hij een seconde sneller dan zijn oude pr en na 200 meter was hij drie seconden sneller. Hij eindigde als elfde. Martijn Eickmans eindigde als veertiende op de vrije slag, dankzij een verbetering van zijn toptijd met vier seconden. Op de 200 school wist hij maar liefst drie persoonlijke records te zwemmen. Na 50 meter was hij 0.8 seconde sneller dan ooit, na 100 meter ruim twee seconden en na 200 meter zes seconden. Martijn eindigde als achtste. Noud van Boven werd vijftiende. Hij was maar liefst zeventien seconden sneller dan ooit. De 200 meter schoolslag zwom hij voor het eerst, en zwom dus een persoonlijk record. Hij eindigde als twaalfde. De verbetering van Macs vd Doelen op de vrije slag was nog groter dan die van Noud: hij was maar liefst negentien seconden sneller dan ooit. Hij eindigde als zeventiende. Op de 200 school was Macs na 50 meter 0.02 seconde sneller dan zijn oude toptijd en na 100 meter was hij maar een fractie langzamer dan zijn beste tijd. Het was de eerste keer dat Macs deze afstand zwom en bij zijn debuut eindigde hij knap als negende.

Bij de meiden was Amy Heeren beide keren de snelste. Op de 200 vrij werd ze zeventiende dankzij een verbetering van haar beste tijd met maar liefst 24 seconden! De 200 school zwom ze voor het eerst, en ze eindigde bij haar debuut als twaalfde. Ze wist onderweg ook nog haar persoonlijke records op de 50 (een seconde onder haar oude toptijd) en op de 100 meter (7,5 seconde sneller) te verbeteren. Isa vd Ven werd 21e op de vrije slag. Isa verbeterde haar beste tijd met maar liefst 22 seconden. Op de schoolslag verbeterde ze haar beste tijd, een tussentijd van de 400 meter schoolslag in het 50-meterbad, vorige maand, met negentien seconden. Isa eindigde als achttiende. Anouk van Os, de jongste van de drie, werd 24e op de 200 vrij. Ze verbeterde haar beste tijd met 13 seconden. Op de schoolslag werd ze zeventiende. Het was de eerste keer dat ze deze afstand zwom.

Tijdens deze wedstrijd waren er ook twee Schijndelse officials actief. Arno van Os was een 'gewone' official, die tijden klokte en keerpunten controleerde. Miranda vd Ven maakte tijdens deze wedstrijd haar debuut als kamprechter.

Uitslag

Uitslag Neptunus '58

Foto's


Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'